Algemeen

SSD

inloggen voor ouderen

  Achtergrond & Opdracht

  De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) is de regionale Sociale Dienst voor de  gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht,  Sliedrecht en Zwijndrecht. Samen vormen deze gemeenten de regio  Drechtsteden. De SDD heeft TicTag benaderd om digitaal beperkte en/of  minder vaardige inwoners te helpen bij het gemakkelijk bestellen van WMO dienstenvouchers. Dit zijn tegoedbonnen voor o.a. huishoudelijke hulp bij lokale zorgaanbieders die met korting kunnen worden ingekocht door mensen, die hier recht op hebben. Zo kan een gemeente direct invulling geven aan huishoudelijke hulp toelage.

  Concept


  De complexe digitale wereld hebben we versimpeld tot de kern. We hebben  
  een platform bedacht dat een vertrouwde fysieke stempel inzet ter verificatie van een gebruiker.

  We hebben de digitale wereld geopend met een eeuwenoud middel dat : een stempel. De gebruikers van de dienstenvouchers melden zich aan bij de balie en zijn van tevoren geverifieerd net als de reguliere gebruiker. Vervolgens krijgt de gebruiker een unieke stempel mee om bij een nabijgelegen iPad of zuil in te loggen. Inloggen betekent met TicTag niet meer dan het tikken op het scherm met de stempel.

  Vervolgens doorloopt de gebruiker dezelfde route als de reguliere desktopbezoeker. Het verschil zit hem echter in de visueel weinig afleidende presentatie van de keuzes en de eenvoudige keuzemogelijkheden. Een effectief middel voor digitaal minder vaardige inwoners om toch eenvoudig diensten-vouchers te kunnen bestellen.

Other cases

This is not our only case! Checkout our other cases.

Cases

Connect to your phone

Snel en gemakkelijk koppelen met smartphone

Bekijk case

Smart packaging

Online laag voor producten

Bekijk case

SSD

Inloggen voor ouderen

Bekijk case